Фото: Ашық дереккөзден

Сидней университетінің мамандарының зерттеуі жұмыртқалардың денсаулықты сақтауда, әсіресе 2 типті қант диабеті немесе оған бейімділігі бар адамдарда оң рөл атқаратынын растады, деп хабарлайды Ulysmedia.kz.

Жұмыртқаларда көптеген пайдалы қоректік заттар бар, соның ішінде жоғары сапалы ақуыздар, омега-3 май қышқылдары, А, D, E, B12 дәрумендері, фолий қышқылы және холин сияқты дәрумендер мен минералдар.

Бұл қоректік заттар тамақтанғаннан кейін қандағы қант деңгейін төмендетуге көмектеседі, бұл диабетиктердегі глюкозаны бақылау үшін өте маңызды. Сондай-ақ, жұмыртқаны тұтыну инсулинге сезімталдықты жақсартуға және холестерин деңгейін төмендетуге ықпал етуі мүмкін, бұл жүрек-қан тамырлары ауруларының, соның ішінде атеросклероздың даму қаупін азайтады.

2 типті қант диабетімен  ауыратын науқастар үшін аптасына ұсынылатын жұмыртқа саны 12 данаға дейін, бұл олардың дұрыс тамақтанудағы пайдалылығын растайды. Дегенмен, диетаны құрастыру кезінде дәрігердің жеке ерекшеліктері мен ұсыныстарын ескеру маңызды.

 

Өзге де жаңалықтарды оқу үшін Telegram арнамызға жазылыңыз!