Кейбіреулер үшін демалыс – ыңғайлы қонақүйде тұру, ал басқалары үшін жабайы табиғат, шатырлар және отта дайындалған тағам. Kaz.tengritravel.kz тілшісі лагерьге баратындарға арналған тағамдың таңдауын жасады.
Мәзірді құрастырған кезде қандай жағдайда пісіру керегін ескеріңіз және мыналарға назар аударыңыз:
сіздің демалысыңыз қанша уақытқа созылады;
тез бұзылатын тағамдарды сақтауға арналған орын бар ма;
сіздің қолыңызда қандай ас үй ыдыстары болады;
қанша рет тамақтану жоспарлануда (оттың жанында бір реттік жиындар немесе толық таңғы ас, түскі және кешкі ас).
Егер жағдайлар спартандықтарға жақын болса, онда үйден дайындап шығыңыз көмектесіңіз немесе аз дайындықты қажет ететін нәрсені таңдаңыз. Міне мысалдар:
Сорпа
Сорпаны дайындау қиын емес. Сонымен қатар, мұнда жаңа піскен еттің орнына бұқтырылған ет қолданылады. Тоңазытқышсыз өнімнің қауіпсіздігі туралы алаңдамайсыз.
Мыналар қажет болады:
2 банка бұқтырылған ет (сиыр немесе қой етінен);
бір келі картоп;
3 пияз;
2 сәбіз;
сарымсақ;
бірнеше қызанақ;
кептірілген дәмдеуіштер;
тұз.
Саңырауқұлақ сорпасы
Көбінесе туристер орманда шатыр құрады. Мұнда саңырауқұлақ теріп, олардан сорпа жасай аласыз. Үйдегі саңырауқұлақтан айырмашылығы бар. Хош иісі ерекше болады.
Мыналар қажет болады:
картоп (3 литрге 3 орташа картоп);
пияз;
сәбіз;
2 бульон текшелері;
аздап өсімдік майы;
сарымсақ;
тұз;
саңырауқұлақтар.
Пісірілген картоп
Көмірде пісірілген картоп етпен бірге таңғаларлық дәмді болады. Иісі мұрын жарады.
Мыналар қажет болады:
бір келі картоп;
300 г ет;
тұз және бұрыш;
алюминий фольга.
Бұл тағамдарды әзірлеу оңай әрі тез.
Өзге де жаңалықтарды оқу үшін Telegram арнамызға жазылыңыз!