Фото: pixabay.com

Диетолог Лариса Габдулхакова онкологиялық ауру тудыратын тағамдар түрін атады. Айтуынша қатерлі ісік ауруының пайда болуына бірінші дұрыс тамақтанбау әсер етеді. Бұл туралы Stan.kz ақпарат агенттігі «Известия» басылымына сілтеме жасап хабарлайды. 

Габдулхакованың айтуынша, онкологиялық аурулар фаст-фуд, өңделген, құрамы жасанды, сондай-ақ қуырылған тағамдарды көп тұтынғаннан пайда болуы мүмкін.

«Сонымен қатар, алкогольді сусындар, қуырылған, жоғары көмірсутекті тағамдарды және қантты жиі тұтыну қатерлі ісіктің пайда болуына ықпал етеді», — деді нутрициолог.

Сарапшы сонымен қатар ұн, ақ күріш, маргарин, ақ нан және шұжықтардың зиянды өнімдер екенін атады. Ғабдулхакова мұндай тағам қоректік заттар бермейтініне сенімді. Айтуынша олар дене ресурстарының сарқылуына және онкологиялық аурулардың дамуына әкеледі.

«Шын мәнінде, қатерлі ісік тек бейімділік емес, сонымен қатар иммундық жүйенің, антиоксиданттық жүйенің, детокс жүйесінің (бауырдың) жұмысы және тапшылықтың болуы сияқты сыртқы факторлардан туындайды», — деп қорытындылады маман.

 

Өзге де жаңалықтарды оқу үшін Telegram арнамызға жазылыңыз!